Ideen om New Generals startede tilbage i 2008, hvor ægteparret Joen og Majbrit Weidemann drømte om at skabe et bæredygtigt brand til børn, der blev designet ud fra de samme kreative visioner de havde til voksentøj.

New Generals t-shirt i økologisk bomuld

VORES HISTORIE

For en tid tegnede de på det, og det blev til en række grafiske dyr som alle repræsenterede en del af den DNA der senere blev til New Generals. Dyrene var, ligesom børnene der skulle gå i tøjet, et visuelt udtryk for den fremtid vores børn går i møde. At det er børnene der vil sætte en ny dagsorden for en grønnere verden. Børnene skulle altså være de nye generaler der tog lederskab, og viste vejen mod en bæredygtig og sundere planet.

De nye generaler ville i fremtiden stå frem og råbe op og kræve handling og forandring. New Generals blev endeligt lanceret i 2010, hvor den første kollektion landede i butikkerne. Tøjet var GOTS certificeret økologisk bomuld, og det var startskuddet til en lang række handlinger og holdninger der placerede New Generals blandt de første bæredygtige børnetøjsbrands i verden.

Den første New Generals kollektion blev bl.a. solgt i Illum og i Normann Copenhagen der dengang var en multibrand butik som solgte både tøj og møbler. Kollektionen bestod af en række basic styles som undertøj og t-shirts.

New Generals modeshow under Copenhagen Fashion Week i 2013

VORES GRUNDLÆGGERE

New Generals blev grundlagt af ægteparret Joen og Majbrit Weidemann der begge er uddannede og har en lang karriere indenfor design og markedsføring. Her til AW 2013 show i København med deres datter Klara..

New Generals blev i 2012 udnævnt af The Ecologist som værende blandt de top 5 bedste bæredygtige børnetøjsbrands i verden.

“New Generals tilbyder den slags ultra-cool tøj, der har gjort københavn til stedet for seriøst stilfuldt design. New General’s tilgang til børnetøj blander komfort og stil. lange, slanke udskæringer og smalle ben skaber en formtilpasset silhuet, mens paletten holdes til minimal (og let vasket) grå, sort og hvid med lejlighedsvis farve sprøjt – fantastisk til hver sæson. Hvert stykke har finurlige detaljer, og børnene vil elske de trykte insekttemaer; smukke sommerfugle og store sorte biller. new generals’ produktionsproces følger de globale økologiske tekstilstandarder der sikrer, at tøjet er etisk produceret. de bruger endda emballage, hangtags og bøjler lavet af genanvendt pap.”

Lisa Stephens, The Ecologist, 1. maj 2012

New Generals bæredygtigt børnetøj

INTERNATIONALISERING

Med SS 2013 kollektionen, blev New Generals det første Danske børnetøjsbrand der solgte i det eksklusive stormagasin Barneys i New York. På det tidspunkt blev New Generals solgt i mere end 20 lande inkl. USA, Sydkorea og Japan. Blandt forhandlerne var også Yoox.com, Mytheresa.com og La Rhinasente.

EVERYONE IS A STAR

Med New Generals SS2014 kollektion fejrede vi at der er en stjerne i alle.

Kollektionen blev den sidste i den første fantastiske rejse for New Generals. Mens kollektionen blev sendt i butikkerne, besluttede vi at tage en pause. Vi tog nogle forkerte beslutninger hen ad vejen, og endte med at vækste os selv ihjel. Heldigvis drømte vi om at vende tilbage, og i oktober 2020 blev New Generals relanceret under 100% ejerskab af de oprindelige stiftere Joen og Majbrit Weidemann.

New Generals hættetrøje i økologisk bomuld

New Generals vender tilbage

I slutningen af 2020 vendte vi tilbage på markedet med en kollektion der indeholdt de mest unikke ikoner fra vores tidligere kollektioner. Denne gang er alle vores produkter unisex og bliver designet i feltet mellem sport og mode med fokus på at vores produkter skal kunne bruges hver dag og holde længe.