Vi bruger udelukkende økologisk bomuld i alle New Generals bomuldsprodukter. Økologisk bomuld er super blødt, ansvarligt produceret og holder længe

New Generals joggingsæt i økologisk bomuld

ØKOLOGISK BOMULD

Økologisk bomuld er bomuld fra planter, der ikke er genetisk modificeret, og som er certificeret til at blive dyrket uden brug af syntetiske landbrugskemikalier, såsom gødning og pesticider samt produceret i henhold til de internationalt anerkendte økologiske landbrugsstandarder. Økologisk bomuldsproduktion opretholder jordens sundhed og økosystemer ved at bruge naturlige processer fremfor giftige kemikalier eller GMOér (genetisk modificerede organismer). Dyrkningen af økologisk bomuld beskadiger ikke jorden, har mindre påvirkning på luften og bruger 88% mindre vand og 62% mindre energi end konventionel bomuld.

Produktionen af økologisk bomuld fremmer og forbedrer biologisk mangfoldighed og biologisk cyklus og er således gavnlig for menneskers sundhed og miljøet. Det er en systemisk tilgang, der sigter mod at etablere et mangfoldigt og afbalanceret landbrugsøkosystem inklusive alle typer afgrøder og landbrugsaktiviteter. Et væsentligt element i produktionen af ​​økologisk bomuld er den omhyggelige udvælgelse af sorter, der er tilpasset lokale forhold med hensyn til klima, jord og robusthed over for skadedyr og sygdomme.

New Generals joggingsæt i økologisk bomuld

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) er den internationale standard for økologisk produceret produkter. GOTS er verdens mest brugte certificering inden for økologiske tekstiler. GOTS er en produkt certificering, der stiller høje krav til en lang række kriterier som ordentlige sociale og praktiske arbejdsforhold og forbyder alle former for børnearbejde. Derudover skal hele værdikæden leve op til en lang række krav om bæredygtig og ansvarlig produktion og håndtering. Det gælder bl.a. indpakning, mærkning, handel og forsendelse af varen.

Alle New Generals bomulds materialer kommer fra økologiske landbrug der rehabiliterer jorden, respekterer dyrevelfærd og forbedrer landmændenes liv.

Økologiske bomuldslandbrug bygger frugtbar jord og biodiversitet ved at rotere afgrøder, minimere jordbearbejdning og plantning af dækafgrøder. Økologiske jordarter opsamler kulstof som er en nøgle komponent i jordbygning og forbedrer derfor jordens frugtbarhed.

New Generals er en GOTS certificeret virksomhed. Vores licens nummer er: CU 1143111

Certificeringen omfatter

ØKOLOGISKE BOMULDSFIBRE SKAL HOLDES ADSKILT FRA KONVENTIONELLE FIBRE.

ALLE KEMISKE FORABEJDNINGER SKAL OPFYLDE KRAV TIL TOKSITET OG BIONEDBRYDELIGHED.

DET ER IKKE TILLADT AT BRUGE NIKKEL, KROM, TUNGMETALLER, PVC, FORMALDEHYD, OPLØSNINGSMIDLER, NANOPARTIKLER OG GENETISK MODIFICEREDE ORGANISMER.

DET ER IKKE TILLADT AT ANVENDE TRYKMETODER DER BRUGER AROMATISKE OPLØSNINGSMIDLER ELLER PLASTISOL TRYKMETODER DER INDEHOLDER PHTHALATER ELLER PVC.

DER ER STRENGE KRAV TIL AT EMBALLAGEN SOM DET ØKOLOGISKE PRODUKT ER PAKKET IND I IKKE INDEHOLDER PVC. DERUDOVER SKAL ALLE HANGTAGS OG ANDRE MÆRKER PÅ TØJET VÆRE FSC CERTIFICERET ELLER I GENBRUGSPAPIR.

BLEGEMIDLER SKAL VÆRE BASERET PÅ ILT OG KLORBLEGNING ER IKKE TILLADT.

DER SKAL FØRES FULDSTÆNDIGE OPTEGNELSER OVER BRUG AF KEMIKALIER, ENERGI, VANDFORBRUG OG SPILDVANDSBEHANDLING.

RÅVARER, MELLEMPRODUKTER OG FÆRDIGE TEKSTILPRODUKTER SAMT TILBEHØR SKAL OPFYLDE STRENGE KRAV TIL RESTKONCENTRATIONERNE.

UD OVER KRAVENE TIL PRODUKTION OG PRODUKTIONSFORHOLD STILLER GOTS OGSÅ EN RÆKKE KRAV TIL SOCIALE FORHOLD PÅ FABRIKKER DER ER INVOLVEREDE I HÅNDTERINGEN AF GOTS CERTIFICERET BOMULD.