FRI FRAGT PÅ KØB OVER 499,-

★ ØKOLOGISK BOMULD

Vi bruger udelukkende GOTS certificeret økologisk bomuld i alle New Generals bomuldsprodukter. Økologisk bomuld er super blødt, ansvarligt produceret og holder længe. Økologisk bomuld er bomuld fra planter, der ikke er genetisk modificeret, og som er certificeret til at blive dyrket uden brug af syntetiske landbrugskemikalier, såsom gødning og pesticider samt produceret i henhold til de internationalt anerkendte økologiske landbrugsstandarder. Økologisk bomuldsproduktion opretholder jordens sundhed og økosystemer ved at bruge naturlige processer fremfor giftige kemikalier eller GMOér (genetisk modificerede organismer). Dyrkningen af økologisk bomuld beskadiger ikke jorden, har mindre påvirkning på luften og bruger 88% mindre vand og 62% mindre energi end konventionel bomuld.

Produktionen af økologisk bomuld fremmer og forbedrer biologisk mangfoldighed og biologisk cyklus og er således gavnlig for menneskers sundhed og miljøet. Det er en systemisk tilgang, der sigter mod at etablere et mangfoldigt og afbalanceret landbrugsøkosystem inklusive alle typer afgrøder og landbrugsaktiviteter. Et væsentligt element i produktionen af ​​økologisk bomuld er den omhyggelige udvælgelse af sorter, der er tilpasset lokale forhold med hensyn til klima, jord og robusthed over for skadedyr og sygdomme.

★ GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) certificeret bomuld er den internationale standard for økologisk produceret bomuld. GOTS er verdens mest brugte certificering inden for økologiske tekstiler. Brugen af GOTS certificeret bomuld sikrer ikke kun at bomulden er økologisk dyrket, certificeringen stiller også krav til en lang række kriterier som ordentlige sociale og praktiske arbejdsforhold og forbyder alle former for børnearbejde. Derudover skal hele værdikæden leve op til en række krav om bæredygtig og ansvarlig produktion og håndtering. Det gælder bla. indpakning, mærkning, handel og forsendelse af varen.

★ CERTIFICERING OMFATTER

ØKOLOGISKE BOMULDSFIBRE SKAL HOLDES ADSKILT FRA KONVENTIONELLE FIBRE.

ALLE KEMISKE FORABEJDNINGER SKAL OPFYLDE KRAV TIL TOKSITET OG BIONEDBRYDELIGHED.

DET ER IKKE TILLADT AT BRUGE NIKKEL, KROM, TUNGMETALLER, PVC, FORMALDEHYD, OPLØSNINGSMIDLER, NANOPARTIKLER OG GENETISK MODIFICEREDE ORGANISMER.

DET ER IKKE TILLADT AT ANVENDE TRYKMETODER DER BRUGER AROMATISKE OPLØSNINGSMIDLER ELLER PLASTISOL TRYKMETODER DER INDEHOLDER PHTHALATER ELLER PVC.

DER ER STRENGE KRAV TIL AT EMBALLAGEN SOM DET ØKOLOGISKE PRODUKT ER PAKKET IND I IKKE INDEHOLDER PVC. DERUDOVER SKAL ALLE HANGTAGS OG ANDRE MÆRKER PÅ TØJET VÆRE FSC CERTIFICERET ELLER I GENBRUGSPAPIR.

BLEGEMIDLER SKAL VÆRE BASERET PÅ ILT OG KLORBLEGNING ER IKKE TILLADT.

DER SKAL FØRES FULDSTÆNDIGE OPTEGNELSER OVER BRUG AF KEMIKALIER, ENERGI, VANDFORBRUG OG SPILDVANDSBEHANDLING.

RÅVARER, MELLEMPRODUKTER OG FÆRDIGE TEKSTILPRODUKTER SAMT TILBEHØR SKAL OPFYLDE STRENGE KRAV TIL RESTKONCENTRATIONERNE.

UD OVER KRAVENE TIL PRODUKTION OG PRODUKTIONSFORHOLD STILLER GOTS OGSÅ EN RÆKKE KRAV TIL SOCIALE FORHOLD PÅ FABRIKKER DER ER INVOLVEREDE I HÅNDTERINGEN AF GOTS CERTIFICERET BOMULD. DU KAN LÆSE MERE OM DET UNDER SOCIAL BÆREDYGTIGHED HER.

★ GENANVENDT BOMULD

Bomuld kan genanvendes fra kasserede tekstilprodukter som feks brugt tøj og interiør, og er et bæredygtigt alternativ der forhindrer brugt tøj i at ende som affald. Under genbrugsprocessen sorteres bomuldsaffaldet først efter type og farve og behandles derefter gennem maskiner, der bryder garnerne og stoffet i mindre stykker, indtil de er strukket ud til nye fibre.

De nye fibre er kortere end den oprindelige fiberlængde, hvilket betyder, at det er sværere at spinde. Genbrugt bomuld blandes derfor ofte med bomuldsfibre fra produktionsaffald for at forbedre garnstyrken og produkternes levetid. Bomuld er en ekstremt ressourceintensiv afgrøde hvad angår vand, pesticider og insekticider. Det betyder, at brugen af ​​genanvendt bomuld kan medføre betydelige besparelser på naturressourcer og reducerer forurening fra landbruget. Genbrug af 1 ton bomuld sparer omkring 765 kubikmeter vand.

Genanvendt bomuld har en væsentlig kortere levetid end økologisk bomuld og derfor bruger vi kun genanvendt bomuld til stærke produkter som f.eks vores tote bags der er lavet i kraftigt lærred. En del af vores værdigrundlag er at alle vores produkter skal kunne holde til at blive brugt af flere generationer, og derfor bruger vi ikke genanvendt bomuld i vores tøjproduktion før der kommer genanvendte materialer tilgængelige, der kan leve op til vores krav om produktets totale levetid.

★ GLOBAL RECYCLED STANDARD

Global Recycled Standard (GRS) er en international produktstandard, der stiller krav til tredjepartscertificering af genanvendt indhold, værdikæde, social og miljømæssig praksis og kemiske begrænsninger. Målet med GRS er at øge brugen af genanvendte materialer i produkter og reducere / eliminere skaden forårsaget af dets produktion.

Global Recycled Standard er beregnet til brug sammen produkter, der indeholder mindst 20% genanvendt materiale. Hvert produktionsstadium kræves certificeret fra genbrugsfasen start og slutter ved det sidst led i værdikæden. Materialeindsamling og materialekoncentrationssteder er underlagt selverklæring, dokumentindsamling og besøg på stedet. GRS bruger ISO 14021-definitionen af genanvendt indhold med fortolkninger baseret på den amerikanske føderale handelskommission Green Guides; hensigten er at overholde de mest anerkendte og strengeste definitioner.

★ GRS FORMÅL

ENSRETNING AF DEFINITIONER PÅ TVÆRS AF CERTIFICERINGER.

SPORING AF GENANVENDT INPUTMATERIALE.

GIVE BRANDS OG FORBRUGERE ET VÆRKTØJ TIL AT TAGE INFORMEREDE BESLUTNINGER.

REDUCERE SKADELIG PÅVIRKNING FRA TEKSTILPRODUKTION PÅ MENNESKER OG MILJØ.

SØRGE FOR AT MATERIALER I DET ENDELIGE PRODUKT FAKTISK ER GENANVENDT OG FORARBEJDET MERE BÆREDYGTIGT.

DRIVE INNOVATION OG TACKLE KVALITETSPROBLEMER I BRUGEN AF GENANVENDTE MATERIALER.

#IAMETHICOOL

Updating…
  • Ingen varer i kurven.